Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Szakrális emlékek

Ismerje meg Sopron ezerarcú templomait, ezeket meglátogatva bepillanthatunk a nagy múltú történelmi város szakrális látványosságaiba, emlékhelyeibe.
Szent Imre templom

Szent Imre templom

Sopron, északnyugati városrészében található egyetlen templom, alapkövét 1994. november 5.-én, a hívők jelenlétében helyezték el, 1997-ben Dr. Pápai Lajos megyéspüspök megszentelte a harangot, az oltárt és a templom falait. »

Szent György templom

Szent György templom

A Szent György Dómtemplom a Szent György utca rejtett temploma az utcasorba illeszkedő kialakításával a Belváros szívében. »

Soproni Evangélikus Egyházközség Gyűjteményei

Soproni Evangélikus Egyházközség Gyűjteményei

A több, mint 450 éves múltra visszatekintő soproni evangélikus gyülekezet története egyidős a magyarországi reformáció megjelenésével. »

Sopronbánfalvi Kolostor és Elvonulási Központ

Sopronbánfalvi Kolostor és Elvonulási Központ

Sopronbánfalva közepén festői környezetben található a „Mennyek Királynője” volt pálos és karmelita hegyi templom. Szövevényes történelmű műemlék, érdemes felkeresnie! »

Szent István templom

Szent István templom

A templom a második világháború idején épült a Kurucdomb lejtőjén. Körmendy Nándor tervei alapján épült Rosenstingl Antal soproni építészmérnök irányításával. »

Szent Jakab kápolna

Szent Jakab kápolna

A Szent Jakab-kápolna a román és gótikus stílus közötti átmenet jelentős példája Magyarországon. Ez a kápolna Sopron egyik legrégebbi középkori épülete. »

Szentlélek templom

Szentlélek templom

A templom a történeti belváros Ikva-patakon túli részén áll. Valószínűleg a johanniták alapították. Az épület a kórháztemplomuk lehetett, amely az ispotályukkal szemben épült. »

Szent Orsolya templom és zárda

Szent Orsolya templom és zárda

Az 1746-ban épült egykori zárda és a ma is működő iskola épületei között emelkedik a 30 méteres karcsú, nyolcszögű tornyú Orsolyita templom. »

Szent Mihály templom

Szent Mihály templom

Sopron ősi plébániatemploma a város legmagasabb pontján áll látogassa meg a Szent Mihály-templomot. Még a tatárjárás előtt épült, első említése 1278-ban történt. Felszentelésén egyes feltételezések szerint Mátyás király is részt vett. »

Református templom

Református templom

A gazdasági világválság közepette - Hárs György hercegi építőmérnök tervei alapján - épült fel a mai templom, melyet dr. Antal Géza püspök szentelt fel 1929. december 2-án. »

Papréti zsinagóga

Papréti zsinagóga

A papréti ortodox zsinagóga építését Schiller János tervei alapján 1891-ben kezdték meg. Imaházként 1944-ig működött, amikor a helyi gettó egyik helyszíne volt, ahonnét Auschwitzba szállították a Sopron és környéki zsidóságot. »

Jézus Szíve templom

Jézus Szíve templom

A templom létrejötte az Isteni Megváltó Leányai Kongregáció nővéreinek tevékenysége nyomán valósult meg, akik 1863 májusában érkeztek Bécsből Sopronba. »

Evangélikus templom

Evangélikus templom

Az evangélikus templom 3000 hívő befogadására képes. Sopron legnagyobb temploma, a magyarországi evangélikus templomok közül a harmadik legnagyobb. Gyakran koncertek, hangversenyek helyszíne is. »

Domonkos templom

Domonkos templom

A domonkosok 1674. évi letelepítése Sopronba Batthyány Erzsébet nevéhez fűződik. A templom 1719-1925 között épült Eisenkölbl Lőrinc vezetésével. Sopron egyik legforgalmasabb közteréről térjen be és tekintse meg a Barokk stílusú épületet. »

Bencés (Kecske) templom és Káptalan terem

Bencés (Kecske) templom és Káptalan terem

A templom Sopron Fő terének meghatározó épülete. Mérműves ablakai, fiatornyokkal, díszoromzattal ellátott északi kapuja belépésre készteti az erre járót. A bejárat fölött Köpenyes Mária ábrázolás és a templom jótevőjére utaló kecskés címer látható. »

Katolikus gyűjtemény

Katolikus gyűjtemény

A Római Katolikus Egyházművészeti gyűjtemény gazdag anyaga az egykori orsolyita zárda oratóriumtermében tekinthető meg, melynek összeállítása elősegíti a soproni barokk művészetről alkotott kép pontosítását. »

Keresztelő Szent János (johannita) templom

Keresztelő Szent János (johannita) templom

Sopronban a johannita szerzetesrend nevéhez fűződik a Szentlélek és a Keresztelő Szent János templom építése. A Keresztelő Szent János templom pontos építési dátuma nem ismert. »

Ó-Zsinagóga

Ó-Zsinagóga

Az Ó-zsinagóga a történelmi belváros egyik gyönyörű kis utcájában, az Új utcában található, mely nevével ellentétben Sopron egyik legrégebbi utcája. Eredetileg Zsidó utcának nevezték, hiszen 1300 körül zsidó családok telepedtek itt le. »

Nepomuki Szent János kápolna

Nepomuki Szent János kápolna

Sopronban számtalan különleges, egyedi sorssal büszkélkedő történelmi épület látható, mégis kiemelkedik közülük fordulatos történetével a Nepomuki Szent János-kápolna. »

Mária Magdolna templom, Bánfalva

Mária Magdolna templom, Bánfalva

A Mária Magdolna templom Sopron-Bánfalva településrész temploma. Stílusjegyeiben a román stílus és a kora gótika elemei egyaránt megjelennek. Egyhajós, négyzetes szentélye az Árpád-korban épült faragott kőből, román stílusú. »

Árpádházi Szent Margit templom (Juliánum)

Árpádházi Szent Margit templom (Juliánum)

Az Árpádházi Szent Margit plébániához tartozó kápolnát és a plébános lakását egy szecessziós stílusú villában alakították ki, amely Schármár Károly építész fiatalkori alkotása. »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »