Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Sopron története

Sopron a középkorban az ország hét legfontosabb szabad királyi városának, majd koronázóvárosának egyike. Történelmi városmagja a 17. századtól csaknem megbontatlan egységként őrződött meg. Neve a magyar és az európai történelem lapjaira is felkerült.
Határváros

Határváros

A város térsége 796-tól a Frank Birodalom keleti határtartományának (Oriens) részét képezte, majd a 11. századtól Sopron határvármegye központja lett, meghatározó szerepet játszott a nyugati határszél igazgatásában. A határ később is politikai és ... »

Kultúrváros

Kultúrváros

Földrajzi helyzete miatt Sopron fontos kultúraközvetítő szerepet töltött be a magyar történelemben. A város műveltsége a 20. századig alapvetően német volt. A jómódú, iskolázott és vallásos polgárok a 16. században nagyobbrészt protestánssá váltak... »

Anyagi fejlődés és gazdaság

Anyagi fejlődés és gazdaság

Sopron gazdasági élete főként a kézművességre és a kereskedelemre épült. Később a polgárok nagy része a jelentős szakértelmet és befektetést igénylő bortermelésre is berendezkedett. A városi mestereket tömörítő céhek fontos szerepet játszottak a g... »

Térségek és kultúrák találkozása

Térségek és kultúrák találkozása

Sopron környéke már az őskor óta kiváló élőhelyet biztosított az itt megtelepedő lakosság számára, a táj és az ember kölcsönhatása alakította az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekvő területet. Régi római kereskedelmi utak is futnak itt, l... »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »