Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Parkok, terek

Sopron városán belül több park és tér is kínál megpihenést, kikapcsolódást a helyiek és az ide érkező turisták számára. Több közülük jelentős természeti értékkel is bír. A leglényegesebbek kerültek feltűntetésre.
Petőfi tér

Petőfi tér

2005-ben megújult téren új burkolat és zenélő, fényjátékkal ellátott szökőkút várja a megpihenni vágyókat. »

Széchenyi tér

Széchenyi tér

Sopron belvárosában fekszik műemlék épületekkel körülölelve. A tér nyugati végén egy gránittalapzaton álló bronzba öntött Széchenyi István szobor áll. »

Orsolya tér

Orsolya tér

A szabálytalan formájú tér beépítése sokat változott. A tér délkeleti sarkában 1747 óta az Orsolya-rendi apácák épülete áll. »

Ógabona tér

Ógabona tér

A XIV-XVII. században működött gabonapiac a városban, erről kapta a tér a nevét. Először a nyugati oldal épült be, majd a várfal vonalában és a két házsor között is. A 32. számú házban Goldmark Károly zeneszerző lakott. »

Deák tér

Deák tér

Közép-Európa második leghosszabb tere árnyas padjaival, szökőkútjaival, játszóterével kiváló kikapcsolódási, pihenési helyszín. »

Erzsébet kert

Erzsébet kert

A város egyik „zöld csomópontja”, hazánk legrégebbi közparkjai közé tartozik. A védett terület több különleges növénynek ad otthont, kiemelkedő egy hegyimamutfenyő-példány, amely hazánk legmagasabb egyede. »

Botanikus kert

Botanikus kert

Élő Növénygyűjtemény, azaz élő műalkotás. Koncepció szerint összegyűjtött növények mesterségesen létrehozott együttese, mely állandóan változik, szolgálja az oktatást, hat érzékszerveinkre, érzelmeket indukál és formálja ízlésünket, azaz nevel. »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »