Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Múzeumok

A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, hajdani életéről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről.
Római kori kőtár

Római kori kőtár

A Fabricius-ház római kőtárában az egykori Scarbantia legszebb kőemlékei tárulnak elénk, melyek a hosszú éveken át tartó ásatások során kerültek napvilágra Sopronból és környékéről. »

Régészeti kiállítás

Régészeti kiállítás

A Fabricius-ház hátsó, rendkívül festői hatású, toszkán oszlopos része a műemléki és régészeti kutatást, majd a helyreállítást követően, 1963-tól a múzeum régészeti gyűjteményének ad otthont. »

Polgárlakások

Polgárlakások

A homlokzati szárny első és második emeletén a XVII. és XVIII. századi polgári lakáskultúra változását - korabeli tárgyakon és a bútorművészet remekein - lehet végigkövetni. »

Petőházi Cukoripari és Helytörténeti Gyűjtemény

Petőházi Cukoripari és Helytörténeti Gyűjtemény

Egy új attrakcióval bővült a régió 2013-ban: a cukorgyártás bemutatását célzó petőházi kiállítótérrel, amelynek a település közösségi háza ad otthont. »

Soproni Evangélikus Egyházközség Gyűjteményei

Soproni Evangélikus Egyházközség Gyűjteményei

A több, mint 450 éves múltra visszatekintő soproni evangélikus gyülekezet története egyidős a magyarországi reformáció megjelenésével. »

Storno-gyűjtemény

Storno-gyűjtemény

A Fő téren gyönyörű barokk sarokház második emeletén található a Soproni Múzeum Storno-gyűjteménye. A kiállítás a kéményseprőből restaurátorrá vált Storno Ferenc és családja gyűjteményét mutatja be. »

Kőhalmy Vadászati Múzeum

Kőhalmy Vadászati Múzeum

Ingyenesen látogatható múzeum a Soproni Parkerdőben, mely az erdő természeti értékeivel és vadgazdálkodásával ismerteti meg a látogatókat. »

Vasúti Lámpamúzeum

Vasúti Lámpamúzeum

Haragovics József vasúti lámpákból álló magángyűjteményét tekinthetik meg a látogatók Fertőszéplakon. »

Vasfüggöny Múzeum Fertőrákos

Vasfüggöny Múzeum Fertőrákos

A látogatók megismerhetik, hogyan működött az egykori műszaki zár, amely kettévágta Európát. »

Vasfüggöny Emlékhely, Hegykő

Vasfüggöny Emlékhely, Hegykő

A Vasfüggöny Emlékhely bármikor szabadon látogatható. Eredeti helyszínén, részben eredetei anyagok felhasználásával készült. »

Pék-ház

Pék-ház

Mesebeli kicsi ház áll a Bécsi utcában, ahol egykor pékmesterek nemzedékei készítették a kenyeret, sültek a kemencében az illatos cipók, készültek a fagyik és sütemények. »

Patika-ház

Patika-ház

A Patika-ház sárga épülete jócskán benyúlik a Fő térbe. Ez kis híján az épület vesztét okozta a XVI. században. A városi tanács le akarta bontatni, hogy így növeljék meg a tér méretét. »

Görbehalmi Bányászmúzeum

Görbehalmi Bányászmúzeum

A festői Görbehalom településen, a Hidegvíz-völgyben található Szigethi Sándor kétkezi munkájának az eredménye, az egyedülálló Görbehalmi Bányászmúzeum. »

Forum Scarbantiae

Forum Scarbantiae

Scarbantia Fóruma – múzeumi kiállítóhely. A római kori Sopron 2000 éves főtere és curia (városháza) megtekinthető az Új utca és Szent György utca sarkán a Vasaló-házban, a Forum Vinorum Borbemutatóhely pinceszintjén. »

Erdészeti Múzeum

Erdészeti Múzeum

Az Erdészeti Múzeum Sopron Fő terétől néhány lépésnyire található. Állandó kiállításaink a Hidvégi Béla Vadászati Gyűjtemény, a Nemzeti kincsünk: az Erdő interaktív kiállítás, illetve a selmecbányai diákhagyományokat bemutató Alma Mater emlékszoba. »

Élménytúrák a múzeummal

Élménytúrák a múzeummal

A Soproni Múzeum soproni idegenvezetőkkel együttműködve élményszerű múzeumi programokat kínál, melyeket szívesen ajánlunk Sopronba látogatóknak, kiránduló csoportoknak, de azoknak a soproniaknak is, akik szeretnék új szemmel felfedezni városukat. »

Határtalan történet

Határtalan történet

A Storno-ház ad helyet a múzeum állandó helytörténeti kiállításának, amely Sopron város és az egykori Sopron megye történetét mutatja be a XVII.-XX. században, végigkövetve a mindennapok világát, az életmód és a divat változását. »

Katolikus gyűjtemény

Katolikus gyűjtemény

A Római Katolikus Egyházművészeti gyűjtemény gazdag anyaga az egykori orsolyita zárda oratóriumtermében tekinthető meg, melynek összeállítása elősegíti a soproni barokk művészetről alkotott kép pontosítását. »

Ó-Zsinagóga

Ó-Zsinagóga

Az Ó-zsinagóga a történelmi belváros egyik gyönyörű kis utcájában, az Új utcában található, mely nevével ellentétben Sopron egyik legrégebbi utcája. Eredetileg Zsidó utcának nevezték, hiszen 1300 körül zsidó családok telepedtek itt le. »

Macskakő közösségi tér - gyermekmúzeum és foglalkoztató

Macskakő közösségi tér - gyermekmúzeum és foglalkoztató

A Soproni Múzeum Eggenberg-házban nyitott kiállítótere egy hiánypótló közösségi tér, ahol a gyermekek saját módszereikkel, játékosan fedezhetik fel a letűnt korok világát. »

Ligneum - SOE Látogatóközpont

Ligneum - SOE Látogatóközpont

„Az év ökoturisztikai létesítménye 2013” címet elnyert háromszintes élményközpont az erdő csodálatos világát és a faanyagok különleges tulajdonságait mutatja be kreatív, interaktív módon. »

Központi Bányászati Múzeum

Központi Bányászati Múzeum

A Központi Bányászati Múzeum 1957. októberében nyílt meg Sopron barokk belvárosában, az Esterházy-palotában. Az impozáns épület területén a római kori Scarbantia városának falai álltak. »

Bányászati Emlékház - Brennbergbánya

Bányászati Emlékház - Brennbergbánya

A Soproni-hegység nyugati nyúlványa, a Soprontól délnyugatra fekvő alpesi hangulatot árasztó Brennbergbánya több mint 200 éven át a magyarországi kőszénbányászat egyik legjelentősebb telepe volt. »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »