Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Térkép »

Képek »

SEPTEM - Sopron Art & Gallery

Soproni művészet egykor és most - A Soproni Múzeum képeinek, tárgyainak másolatai, valamint kortárs soproni művészek alkotásai tekinthetők meg és vásárolhatók meg a Kolostor utcai galériában.

Sopron belvárosa ódon utcáival, a középkorból származó, értékes házaival a város egyedülállóan különleges része. Festői és harmonikus utcaképei a művészetkedvelők és az építészek, de más látogatók és turisták számára is életre szóló élményeket nyújtanak. Az elődök által teremtett értékek megőrzése és továbbadása az itt élők kötelessége. A SEPTEM galéria is ennek jegyében született.

A SEPTEM galéria fő célkitűzése, hogy eredeti stílusban helyreállított gótikus kiállítási termében felhívja a figyelmet azokra az értékekre, rejtett kincsekre, amelyek a városban keletkeztek és keletkeznek, és bemutatás hiányában elenyésznének, tönkremennének vagy meg sem születnének.

A galériában elsősorban a soproni és Sopron-környéki művészek alkotásainak szeretnének bemutatási lehetőséget biztosítani, és ezzel a Sopronhoz kötődő, illetve a város szellemében készült műalkotásokat kívánják az érdeklődőkhöz eljuttatni. Ugyanakkor bíznak abban is, hogy a SEPTEM galériában kiállított értékes ajándéktárgyak érdeklődésre találnak, és a turisták körében igény lesz a művészi értéket képviselő ajándékokra.

A kortárs művészek alkotásai mellett Sopron gazdag múzeumi gyűjteménye értékes tárgyainak hasonmásaival is népszerűsíteni szeretnék a város gazdag történelmét, polgárainak szorgalmát és a hazához való, több alkalommal is bizonyított hűségét.

Reméljük, hogy a SEPTEM galéria eredeti, XIV. századbeli falaival, gótikus keresztboltozatával megfelel a műalkotások bemutatásához szükséges szigorú követelményeknek és legalább olyan örömet szerez látogatóinak, amilyen szeretettel megtalálták és helyrehozták az évszázadokig szunnyadó, hosszú ideig talán méltatlan célra használt helyiséget.


Azt kívánjuk a kedves Sopronba látogató vendégeinknek, hogy a sok színes élmény részeként téjrenek be ebbe kis galériába, és vigyenek magukkal egy emléktárgyat, egy kis darabot Sopron történelméből, művészi értékeiből!

Cím: 9400 Sopron, Kolostor u. 7.

Kapcsolattartó: Prof. Dr. Székely Csaba
E-mail: septem@septem.hu
Honlap: www.septem.hu


Nyitva tartás:
December 24. - Febuár 1. Zárva
November 1. - Március 31.
Kedd-Szombat: 10.00-16.00

Április 1. - Október 31.
Kedd-Szombat: 10.00-18.00

(Vasárnap és hétfő: Zárva)

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »