Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Térkép »

Képek »

Püspöki Palota Fertőrákos

Fertőrákos ideális fekvése, jó levegője és a Fertő tó közelsége a győri püspököket arra indíttatta, hogy e szép településen építsenek kastélyt nyári rezidenciának.

Fertőrákos a Fertő-tó partján, egyedülálló természeti adottságokkal és gazdag történelmi múlttal büszkélkedő település. 2001-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Ebben a csodálatos faluban építették fel tehát a győri püspökök nyári rezidenciául szolgáló barokk kastélyukat a XVII-XVIII. században. Már a középkorban udvarház állt a helyén, azonban nyomai a győri püspök és Sopron városának viszálykodása miatt nem lelhetők fel, hiszen 1311-ben a soproniak teljesen lerombolták az épületet. Később a romok helyén felépített kastély (amelynek alapjait minden valószínűséggel Draskovics György püspök rakatott le a XVI. század végén) nyújtott menedéket a püspököknek, miután a törökök elfoglalták Győrt . A legendák szerint, 700 méteres alagút vezet a kastély pincéjéből a közeli erdőbe, amely menekülési útvonalként működött a törökkorban.

A kastély ma a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Foster Gyula Örökséggazdálkodási és Szolgáltató Központ gondozásában van. Múzeumként működik, a kastély történetét bemutató kiállítás tekinthető meg az épületben. Azonban sajnos 2013-as szezonban zárva volt a bemutatóhely.

A kastély udvarán nyaranta néhány alkalommal színházi darabokat vagy koncerteket élvezhetnek a térségbe látogató turisták és a helyi közönség.

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő utca 158.
Tel.: +36 1 225-4800
E-mail: info@forsterkozpont.hu
Honlap: www.nemzetimuemlek.hu

(Fénykép: Foster Központ)


 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »