Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Kastélyok és várak

A térség számos főnemesi családnak adott otthont, akik hűségesen szolgálták királyainkat és csodás kastélyokat emeltek Sopron környékén. Európai viszonylatban is a legismertebbek közülük minden valószínűséggel a Széchenyiek és az Esterházy család.
Széchenyi-kastély és emlékmúzeum

Széchenyi-kastély és emlékmúzeum

A nagycenki korai klasszicista stílusú Széchenyi-kastély Magyarország kastély-építészetének egyik pompás alkotása. A Széchenyi család legkiemelkedőbb és legismertebb emléke Sopron környékén, az emlékmúzeum gyűjteménye pedig egyedülálló az országban. »

Taródi vár

Taródi vár

Sopron talán legkülönösebb látnivalója a Taródi vár. A Kolostor-erdő közelében, a Felsőlővérek városrészben található. Nagyrészt egyetlen ember, Taródi István 50 évi keze munkáját dicséri. Az egykori várúr sok próbát állt ki kamaszkori álmáért. »

Soproni Várfalsétány

Soproni Várfalsétány

Sopron városa soha nem büszkélkedhetett várral, csupán várfallal, amely a belváros védelmére szolgált, és jelentősen meghatározza a mai település utcarendszerét is. »

Röjtökmuzsaji Kastélyszálloda

Röjtökmuzsaji Kastélyszálloda

A röjtökmuzsaji kastély Soprontól csupán 26 km-re található Győr irányában. A falu történelmében kiemelkedő szerepet játszik a Verseghi-féle kastély, amely ma négycsillagos szállodaként működve viszi a település jóhírét. »

Esterházy-kastély Fertőd

Esterházy-kastély Fertőd

Muzsika és Pompa jellemzi a „magyar Versailles”-t. Fertőd, az egykori Eszterháza a környező kistérség gazdasági és kulturális központja, ahol Joseph Haydn két évtizedig alkotott az Esterházyak szolgálatában. »

Püspöki Palota Fertőrákos

Püspöki Palota Fertőrákos

Fertőrákos ideális fekvése, jó levegője és a Fertő tó közelsége a győri püspököket arra indíttatta, hogy e szép településen építsenek kastélyt nyári rezidenciának. »

Balfi Kastélyszálló

Balfi Kastélyszálló

A Kastélyszálló Soprontól 7 km-re, kellemes környezettel, családias hangulattal várja a pihenni, gyógyulni vágyókat. Az 1700-as évekből származó épület antik- és stílbútorokkal berendezett. A szobák és apartmanok telefonnal, TV-vel felszereltek. »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »