Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Látnivalók


Parkok, terek

Parkok, terek

Sopron városán belül több park és tér is kínál megpihenést, kikapcsolódást a helyiek és az ide érkező turisták számára. Több közülük jelentős természeti értékkel is bír. A leglényegesebbek kerültek feltűntetésre. »

Kastélyok és várak

Kastélyok és várak

A térség számos főnemesi családnak adott otthont, akik hűségesen szolgálták királyainkat és csodás kastélyokat emeltek Sopron környékén. Európai viszonylatban is a legismertebbek közülük minden valószínűséggel a Széchenyiek és az Esterházy család. »

Legendák

Legendák

Sopronhoz több városi legenda is tartozik, néhányat bemutatunk! »

Szobrok

Szobrok

Sopronban a római kori város főterét díszítő Jupiter, Juno és Minerva szobrokon /Fabricius ház; Kőtár/ kívül sok szép köztéri alkotás ad alkalmat szemlélődésre. Legismertebbeket ajánljuk megtekintésre idelátogató vendégeinknek. »

Szakrális emlékek

Szakrális emlékek

Ismerje meg Sopron ezerarcú templomait, ezeket meglátogatva bepillanthatunk a nagy múltú történelmi város szakrális látványosságaiba, emlékhelyeibe. »

Múzeumok

Múzeumok

A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, hajdani életéről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről. »

Kiállítóhelyek

Kiállítóhelyek

Sopron kultúrájának fontos részei a helyi szervezetek, művészek, alkotói körök, amelyek gyakorta mutatják be tárlataikon alkotásaikat. Az aktív művészeti élet nem valósulhatna meg a megfelelő háttér, azaz a modern kiállítóterek és galériák nélkül. »

Műemlékek

Műemlékek

Sopron műemlékekben a második leggazdagabb város az országban. Ezért nehéz is lenne mindegyiket felsorolni, itt egy kis ízelítőt kínálunk az érdeklődőknek! »

Sopron története

Sopron története

Sopron a középkorban az ország hét legfontosabb szabad királyi városának, majd koronázóvárosának egyike. Történelmi városmagja a 17. századtól csaknem megbontatlan egységként őrződött meg. Neve a magyar és az európai történelem lapjaira is felkerült. »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »