Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

A Szigetköz Mosonmagyaróvár központtal Magyarország legnagyobb szigete, és az aktív turizmus kedvelőinek, valamint a természet szerelmeseinek fellegvára. A térség ma is fészkelő helye a költöző madaraknak, rejtekhelye számos állatfajnak.

A Szigetköz vízjárta vidéke limesként védte Pannóniát a római kor idején, a birodalom északi határaként. A népvándorlás hullámai is csupán a terület peremvidékét érték, nem merészkedtek be az ingoványos mocsarak közé.

Az emberek korán letelepedettek a vízben, vadban gazdag területen, amely a megélhetés mellett védelmet is nyújtott számukra. A Szigetköz első állandó lakói a magyarok voltak. Kialakultak a tájhoz és az élővilághoz kapcsolódó ősi mesterségek. A környezet az építkezési módokat is meghatározta. Továbbá tükröződött a mondákban, mesékben, népdalokban, egyszóval a szellemi kultúrában is.

A Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának. A terület gazdag növény- és állatvilága várja a természetkedvelő látogatókat.

Részt vehet vízi túrákon kajakkal vagy kenuval, esetleg a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhet a vadregényes tájban. De számos kavicsbánya-tónak köszönhetően igazi horgászparadicsom is a Szigetköz. A Duna menti nemzetközi kerékpárútnak része a Szigetközön átvezető szakasz. Mosonmagyaróvár és Győr között pedig az Eurovelo 6 kerékpárút mentén kellemes pihenőhelyeken informálódhat a táj épített és természeti örökségeiről.

Kedvelt a térség lovardái által a szigetvilágba szervezett túralovaglás, sétakocsizás is. Dunakilitin kilenclyukú golfpálya várja a sportág szerelmeseit. A térség gazdag vadállománya (őz, szarvas, vaddisznó) szép zsákmánnyal kecsegteti a térségbe érkező vadászokat. A Szigetköz szálláshelykínálata igazán sokszínű, hiszen a négycsillagos kastélyszállótól a wellness hoteleken, magán vendégházakon keresztül egészen a kempingekig minden megtalálható. Minden igényt kielégítő, jó konyhájú vendéglátóhelyek és sokrétű szolgáltatások csalogatják a turistákat.


Segítségére van szigetközi kirándulásának megszervezésében a Szigetköz Turizmusáért Egyesület Tourinform irodája: www.szigetkozportal.hu


A PaNaNet program segítségével lehetősége nyílik komplex csomagként a Fertő-táj élővilágát és a Hanság rejtett kincseit felfedezni!

(Képek: Szigetköz Turizmusáért Egyesület hivatalos facebook oldala)
 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »