Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Európa 20 legszebb kastélyszállójának egyike várja itt vendégeit. Közelében található a Malom múzeum, ahol külön kívánságra megtekinthetik a megújult Vízimalom működését is. Plébániatemploma búcsújáróhely.

Röjtök és Muzsaj évszázadokon át két külön település volt. Muzsajt 1232-ben, Röjtököt 1265-ben említi az első középkori írásos forrás. (A két községrész egyesítése Röjtökmuzsajjá 1927-ben történt).

Középkori birtokosaik a Muzsay és Vághy családok. A falu a török 1529. évi átvonulása alkalmával teljesen elpusztult. Muzsajon Széchenyi György az 1600-as évek második felében egy vízimalmot létesített a község és a gazdasága ellátására. Vízimalom, mint Múzeum, a Magyar Malomipar történetének meghatározó szakaszait mutatja be. Előzetes kívánságra és belépőjegy ellenében, be is mutatják a gabonaőrlés folyamatát.

A muzsaji községrészen található a Szűzanya lourdi jelenésére szentelt 1923-ban épített kápolna. Kiemelt műemléke a ma négycsillagos szállodaként működő Verseghi-féle kastély.

Röjtök éke a főutca szegletében álló római katolikus templom. 1869-ben lebontották a régi templomot és Handler Nándor soproni építész terve szerint megkezdődött a jelenlegi templom építése. A templom Mária kegyhely: főoltárán álló Szűz Mária kegyszobor a burgenlandi Wimpassingból származik.

Kirándulásának megtervezéséhez további segítséget nyújt Röjtökmuzsaj honlapja!
 

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »