Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Egy idilli kisváros a Kőszegi-hegység lábánál, ahol a becsületkasszák évszázadok óta működnek. A 2006-ban felújított Fő tér, és a település jelképe, az egykori Korona kávéház helyére épült Jézus Szíve plébániatemplom megér egy látogatást!

Kőszeg első okleveles említése: castrum Kuszug (1248). 1328-ban Károly Róbert királyi városi címet adományozott a településnek. 1532-ben Jurisics Miklós várkapitánysága idején, a Bécs ellen támadó török sereg ostromolta a várost, azonban az 25 napon át győzedelmesen ellenállt. Végül a kőszegi várvédők a várkapitány irányításával augusztus 30-án győzelmet arattak. Ennek emlékére Kőszegen 11 órakor is felcsendül a délben megszokott harangszó.

A II. világháborút követő határzár évtizedekre elzárta a kisvárost, nem csak külföldtől, de az ország belsejétől is. Idegenforgalma az 1970-es években kezdett újra fellendülni, de a megközelítés nehézségei miatt, csak a "Vasfüggöny" 1989-ben történt lebontását követően élénkülhetett meg. Kőszeg a belváros barokk és klasszicista épületeivel a nemzeti örökség része.


Látnivalók Kőszegen:

Jurisics vár Jézus Szíve plébániatemplom Fő tér Gyógy- és fűszernövénykert Hősök kapuja Tábornokház Városháza Sgraffitós ház Szent Jakab templom Szent Imre templom Csónakázótó Kálvária
és nem utolsó sorban a borospincék és szőlőhegyek!


Remek egynapos kirándulási célpont Sopronból, hiszen autóval csupán 45 km, és vonattal is egy szombathelyi átszállással hamar ott van az ember, vagy akár egy közvetlen buszjárattal.

Látogatásához keressen további ötleteket a www.naturpark.hu honlapon!

(Képek: Kőszeg facebook oldala)


 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »