Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Győr a Kisalföld legalacsonyabb pontján, a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca összefolyásánál fekszik. Sopronból kényelmesen, vonattal vagy autóval másfél órán belül elérhető az elmúlt években idegenforgalmi szempontból is sokat fejlődött megyeszékhely.

A település történelmi magja a mai Káptalandombon jött létre. Győr római kori neve Arrabona, amely elnevezés a kelta időkre vezethető vissza.

A városban találhatunk emlékeket a honfoglaló magyaroktól és a török hódoltság idejéről is. Szabad királyi várossá 1743-ban vált Mária Terézia kiváltságlevelével. Ebben az időszakban a virágzó dunai kereskedelemnek köszönhetően gyors növekedésnek indult a település. Többek között ekkor épültek a Széchenyi-téren található barokk épületek is. A XIX. századi töretlen fejlődés 1809-ben Napóleon seregeinek ostroma, majd az 1848-49-es szabadságharc hadi eseményei következtében megtorpant.

A rendszerváltás után egyre több multinacionális cég választotta telephelyének a három folyó találkozásánál fekvő várost kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt.

Győr városának vezetése a munkalehetőségeket biztosító vállalatok támogatása mellett fontosnak tartja az oktatás, a kultúra, a sport és más rekreációs tevékenységek támogatását és fejlesztését is. A különböző történelmi korok emlékeinek megőrzése, restaurálása, valamint az idegenforgalom és a modern iparágak fejlesztése egyszerre jellemző a városra.


Látnivalók Győrben:

Városháza Baross út (sétálóutca) Széchenyi tér: A megújult barokk főtér a város életének fontos helyszíne Mária-oszlop Bencés épületegyüttes Apátúr-ház Vastuskós ház Esterházy-palota Káptalandomb Bazilika Bécsikapu tér Vár Radó-sziget Zsinagóga Győri Nemzeti Színház Füles Bástya Xantus János Állatkert Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Audi Hungaria Látogatói Központ
További érdekességért és információért látogassa meg Győr turizmussal foglalkozó honlapját

vagy

kérjen tájékoztatást személyesen a győri Látogatóközpont/ Tourinform Győr munkatársaitól!  

Tegyen egy kirándulást Győrbe soproni pihenése alkalmával, és maga is meggyőződhet arról, hogyan lehet egy város egyszerre tradicionális és modern!
(Képek: www.turizmus.gyor.hu és Győr hivatalos facebook oldala)


 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »