Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Bükfürdő ásványi anyagokban gazdag gyógyvízéről híres messze földön. A városban igazi vidéki életérzést élhet át a látogató. Megnyugvás, feltöltődés szigete és a golfosok kedvelt pihenőhelye a Soprontól mindössze 45 km-re található település.

A büki vidéken a honfoglaló magyarok is megtelepedtek a X. század elején. A soproni várban szolgáló nemesek közül a Felső Büki család volt a legismertebb, és az egykori falu minden valószínűséggel róla kapta nevét. A kereszténység korán elterjedt ebben a térségben, s az első templom a XII. században épült a mai római katolikus templom helyén. A XV. századtól már három Bük létezett egymás mellett: Alsó, Közép és Felső-Bük. A három falu 1902-ben egyesült Bük néven, városi rangra pedig 2007-ben emelték.

A Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum - akárcsak sok gyógyfürdő Magyarországon - egy szerencsés véletlennek köszönheti létét. A 20-as években megkezdett, és az 50-es években folytatott kőolajkutató-fúrások során találtak rá 1957-ben a bükfürdői turizmus mai sikereit megalapozó gyógyvízkincsre. A folyamatosan tartó fejlődésnek, felújításoknak, bővítéseknek köszönhetően ma a fürdő 32 medencével, több mint 5.200 m² vízfelülettel várja a fürdőzni, gyógyulni és pihenni vágyókat.

A 2011-es modernizálás során a szaunázás szerelmeseinek nagy örömére 150 fő együttes befogadására alkalmas komplex Szaunavilág és egy Medical Wellness Centrum is kialakításra került, ahol orvosi felügyelet mellett végeznek gyógy-, wellness- és fitneszkezeléseket.

Bük-Bükfürdő legfőbb látnivalói:


Szent Kelemen plébániatemplom Evangélikus templom Ökomenikus Kápolna Szapáry-kastély


Kikapcsolódás, szabadidő:


Felnőttjátszótér Kóczán ház Napsugár Játszópark Kristály Torony Golfpálya Nordic Walking Kneipp park Bükfürdőn

További információért látogassa meg Bük, Bükfürdő hivatalos turisztikai honlapját!

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »