Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Gyermekprogramok Sopronban és környékén

Sopron tárt kapukkal várja a gyermekes családokat! Izgalmas és szórakoztató élményekben lehet része minden korosztálynak. Számos állandó programlehetőség mellett kifejezetten gyermekeknek szóló fesztiválok és rendezvények is várják az ifjúságot.

Tipegős vendégeink válogathatnak a város játszóházai között, ahol légvár, csúszda, interaktív foglalkoztató, vagy mesesarok várja őket.

Nyáron a strandok gyermekmedencéi, a jól felszerelt játszóterek csábítanak egy kis felüdülésre.

Örömteli, maradandó élményt nyújtanak állatsimogatóink, ahol testközelből ismerhetik meg az eddig talán csak a mesekönyvek lapjain látott állatokat.

Városnéző kisvonatunkon; a nagycenki kisvasúton feledhetetlen kiránduláson vehetnek részt.
A nagyobbak „kincset” kereshetnek a Bányászati Múzeumban; de a vállalkozó kedvű, merészebb gyerekek kipróbálhatják a bobpályát, vagy a kalandpark különböző nehézségű pályáit is.

A „tudomány” iránt érdeklődőknek ajánljuk városunk legújabb létesítményét, ahol megismerkedhetnek az erdő, a fa és az ember kapcsolatát bemutató interaktív kiállítással.

Kilátóinkból megcsodálhatják Sopront és környékét, majd pihenésképpen megkóstolhatják az itt készített finomságokat – közvetlenül a csokoládégyárban.


Az alábbi programot egy hosszú hétvégére idelátogató gyermekes családoknak ajánljuk:

1. nap:
A szálláshely elfoglalása után a Tourinform iroda meglátogatása, ahol térképpel, programajánlóval, prospektusokkal fogadjuk Vendégeinket.

Ebéd után a Ligneum kiállító központ meglátogatása, majd séta a Lővérekben / Kilátó!/
Merészebbek kipróbálhatják a kalandpark pályáit.

Este kellemes séta a Tűztoronyhoz, ahonnan a város az esti arcát mutatja meg.


2. nap:
A Várfalsétányon át Scarbantia – a római kori Sopron – régészeti parkhoz vezet az út. Innen akár kisvonattal, akár sétálva ismerkedhetnek meg a történelmi belvárossal.

Sopron jelképét a Tűztornyot nem lehet kihagyni! A fittebbek a körerkélyről csodálhatják a város panorámáját, de az alsó szinten lévő kiállítás mindenki előtt nyitva áll.

A Kecske templomban bábok mutatják be a hajdani koronázásokat és a templom építésének történetét.
Ebéd után a Fő tér közelében a Bányászati Múzeum kínálja gyerekprogramját, de a bobpálya is kalandra csábítja a gyerekeket.

Szép időben ajánljuk a Fertő-tavi sétahajózást vagy egy kirándulást az Eszterházy kastélyhoz - összekötve egy fertőszéplaki sétával.(Vasúti lámpamúzeum; Tájházak)
A kimerítő nap után jól esik leülni a zenélő szökőkúthoz és gyönyörködni a víz, a zene és a fényjáték összhangjában.

3. nap:

Reggeli után felfrissítő csobbanás az uszoda csúszdájáról, de jól eshet egy kis kikapcsolódás valamelyik játszótéren vagy játszóházban hazautazás előtt.

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »