Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Ismerje meg sétáinkon a város 6 féle arcát

Sétáinkon kövesse a táblákat, informálódjon a füzetből, fedezze fel értékeinket


Ismerje meg sétáinkon a város 6 féle arcát
Amit a sétákról tudni érdemes:

- kiindulópont minden esetben a Tűztorony Infopont.

- egyéni látogatók a sétához szükséges információs füzeteket vagy a Tűztoronyban vagy a Tourinform irodában (Liszt F. u. 1.) vásárolhatják meg.

- idegenvezetés igényelhető (max. 40 főig) 10.000,- Ft/ csoport áron. Bejelentkezés a vezetés előtt min. 24 óráva kötelező.

- a túrák időtartama maximum 1,5 óra kivéve a soproni fenyves erdő aljában sétánál, amely minimum 3 órát vesz igénybe.

- valamennyi túra esetében kétféle szolgáltatást lehet igényelni: alap –és prémium szolgáltatás.

- alapszolgáltatás: egyéni turista esetében 490,- Ft/ információs füzet, csoport esetében pedig az idegenvezető (10.000,- Ft/ csoport) díját tartalmazza.

- prémium szolgáltatás díja: egyéni turista esetében 990,- Ft/ Fő, amely az alapszolgáltatás mellett a túra jellegéhez illő bor-, ételkóstolót, belépőjegyet vagy ajándéktárgyat tartalmaz. Csoport esetében az idegenvezetés díja mellett 10.000,- Ft/ csoport, a plusz szolgáltatásért további 500,- Ft/ fő kerül felszámításra.

- idegenvezetés a Tourinform irodában kérhető

Választható séták:

Klasszikus belvárosi séta – a belváros több nevezetességét foglalja össze a Fő térrel, Tűztoronnyal, belvárosi utcákkal és a Várfal sétánnyal.
Prémium szolgáltatás
esetén a séta végén 1 pohár (2dl) soproni kékfrankos bor és egy pogácsa elfogyasztására van lehetőség.

Sopron a leghűségesebb város – időutazás Sopron múltjában, a szabad királyi várossá emelés, a népszavazás és a Páneurópai Piknik témájának kiemelésével.
Prémium szolgáltatást
választók egy soproni nyakbaakasztóval gazdagodhatnak.

Szakrális Sopron – a séta a soproni belváros és közvetlen környéke vallási emlékeit látogatja végig, bepillantást nyújtva a város múltjába, az emlékhelyek lenyűgöző sokaságába.
Prémium szolgáltatással
együtt jár a Kecske-templom látogatása.

A ponzichterek világa – a séta a város szőlészeti – borászati múltját mutatja be az egykori Wirtschaftsbürger városrészt, a Buschenschankot, a Kékfrankos legendáját a napóleoni időkből.
Prémium szolgáltatás kínálata 500 kékfrank, melyet a séta résztvevői a Stubi borozóban 1 pohár (2 dl) soproni kékfrankosra és egy pogácsára válthatnak.

Tündérösvényen – a túra a történelmi belvárost övező zöld tereket, parkokat, kerteket fűzi össze a tündérvilág hangulatával.
Prémium szolgáltatásnál tündérszárnyakban / manósapkában barangolhatják végig az utat, melynek végén tündérital és a Ligneumba való belépés várja a gyerkőcöket és kísérőiket.

A soproni fenyves erdő aljában – a Lövérek a Soproni-hegység egyik legszebb, a várossal ölelkező része. A séta célja a klimatikus gyógyhelyű Alsó – és Felső Lövérek megismerése.
Prémium szolgáltatásban részesülők a séta végén a Ligneum Látogatóközpont megtekintését választhatják.


További információ:
Tűztorony Infopont: Sopron, Előkapu 2-7.
+36 99/ 505-006

Tourinform Sopron: Sopron, Liszt F. u. 1.
+36 99/ 517-560

e-mail: sopron@tourinform.hu
www.turizmus.sopron.hu

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »