Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Fertő-táj települései

A 2001-ben UNESCO világörökség címmel kitüntetett területen egyedi hangulatot és páratlan szépségű tájat találhat, látogassa meg a Fertőpart településeit.
Fertőszéplak

Fertőszéplak

Fertőszéplak, a Fertőpart kincses doboza! A Fertő-táj világörökség és a Fertő-Hanság Nemzeti Park egyik legszebb települése a tavat körülölelő kerékpárút mellett, ahol történelmi családok, elsősorban a Széchényi, Esterházy család hagyta kézjegyét. »

Hegykő

Hegykő

Hegykő a Fertő part turisztikai központja. Színvonalas szolgáltatásokkal és visszatérő nagy sikerű programokkal várja vendégeit. Gyógyvizű termálfürdője egész évben felüdülést nyújt. Külterülete a Fertő-Hanság Nemzeti Park/Világörökség része. »

Hidegség

Hidegség

A Fertő-parti kerékpárúton érdemes pihenőt tartani, és megnézni a dombon emelkedő 13. századi templomot Hidegségen. Szomját a falunak nevet adó forrás vízéből olthatja. A lovassport szerelmeseinek ajánljuk a közeli Ilona-major programjait. »

Sarród

Sarród

Régi parasztházaival, műemlék jellegű barokk szobraival a Fertő-part egyik gyöngyszeme. Itt található a Fertő-Hanság Nemzeti Park központja a Kócsagvár. A közeli Lászlómajorban régi magyar háziállatok bemutató állatparkja van. »

Fertőszentmiklós

Fertőszentmiklós

Fertőszentmiklós vonzerejét nem csak az 1997-ben megnyitott repülőtér adja. Látnivalói: Középkori temploma és búcsújáró kegyhelye, a Szeredi-Kápolna. Éveken át innen indultak a hívők a mariazelli búcsúba.Temetőjében nyugszik Felsőbüki Nagy Pál. »

Fertőrákos

Fertőrákos

Fertőrákos a Fertő-táj jelentős települése: szinte minden épülete műemlék. Egyedülálló természeti adottságai, gazdag történelmi múltja elismeréseként nyilvánították 2001-ben a világörökség részévé. A Fertő közelsége is ide csábítja a turistákat. »

Fertőboz

Fertőboz

Fertőboz a Fertő déli partját övező dombsor és a fertői nádas között helyezkedik el. A Fertő-Hanság Nemzeti Park része, gazdag növény és állatvilág jellemzi. Nevét a bodzából eredeztetik, amit virágzásakor (májusban) bodzafesztivállal ünnepelnek. »

Fertőd

Fertőd

A Fertő-táj világörökség legismertebb és leglátogatottabb települése Fertőd. Népszerűségét elsősorban a „magyar Versailles-nak”, azaz az Esterházy-kastélynak és épületegyüttesének köszönheti. Közelében található a Fertő-Hanság Nemzeti Park közpo... »

Fertőhomok

Fertőhomok

Fertőhomok lakói ma már nem csupán a zöldségtermelésből élnek. Jelentős az idegenforgalma, amit a szomszédos Hegykő fürdőjének köszönhet. A falucska horvát lakói tamburazenekarral és néptánc együttessel ápolják hagyományaikat. »

Balf

Balf

A világörökség részét képező Fertő-táj egyik ismert szőlő és bortermelő helyszíne Balf. Gyógyvízét - mely nem csak fürdőzésre, de ivásra is alkalmas - már a rómaiak is ismerték. Kellemes környezetben, kiadós sétával fedezhetik fel látnivalóit. »

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »