Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Látogatóközpontok

A Fertő-Hanság Nemzeti Park két jelentős, oktatási célokat is ellátó látogatóközponttal büszkélkedik: a sarródi Kócsagvárral és a fertőújlaki Csapody István Természetiskolával. Mindkét központban lehetőség van szállás igénybevételére is.

Kócsagvár - Sarród

Nevét a helyi madárvilág egyik jellemző képviselőjéről, a nagy kócsagról kapta: magyarországi természetvédelem jelképeként is ismert madárfaj az ésszerű táj- és természetvédelem eredményeként ismét nagy számban költ a Fertőn.

A Kócsagvár kedvelt helyszíne az erdei iskolás programoknak, különféle táboroknak és továbbképzéseknek, a terepi gyakorlatok és az előadótermi foglalkozások együttes lehetőségével. Az épület melletti zárt füves terület kiváló lehetőséget biztosít különféle szabadtéri játékok, csoportos foglalkozások lebonyolítására.

A bejárattól balra, félkörben folytatódó épületszárny ad helyet a turistákat kiszolgáló információs pontnak, valamint az Igazgatóság könyvtárának.


A főépület tágas folyosója kiváló lehetőséget nyújt különböző természet- és környezetvédelmi témájú kiállítások megrendezésére. A folyosóra felfűzött oldalszárny épületekben 44 főt befogadó szálláshely és az Igazgatóság irodái foglalnak helyet.


Szálláslehetőség:


A Kócsagvár első három épületszárnyában szálláshely működik. A 10 szobában 28 ágy található, melyek közül 16 kihúzható, kétszemélyessé alakítható, így összesen 44 vendég számára tudnak szállást biztosítani. Minden szobához külön fürdőszoba (zuhanyzó) és WC tartozik.

Négyszobánként egy felszerelt konyha biztosítja az egyéni szállóvendégek étkezését. Csoportok menüs étkeztetését előzetes egyeztetés után a közeli éttermek helyszíni kiszállítással vállalják.

A Kócsagvárban állandó portaszolgálat működik. Az épülethez zárt udvar, illetve gépkocsi parkoló tartozik, melyet éjszaka kutyák őriznek. Utóbbi miatt ebek a házba nem hozhatók!
A szálláshely egész évben igénybe vehető.

9435 Sarród, Rév-Kócsagvár
GPS: 47° 38' 18.46" N ; 16° 51' 47.47" E
Tel: 0036 99 537620
Fax: 0036 99 537621
e-mail: fhnpiinfo@fhnp.kvvm.hu
www.ferto-hansag.hu


Csapody István Természetiskola - Ifjúsági szálló – Fertőújlak


A védett területek ölelésében, Fertőújlak település határában elhelyezkedő épület valaha a határőrség egyik bázishelye volt. Jelenleg a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba érkező látogatók (kirándulók, iskolás- és diákcsoportok, nyári táborozók, kerékpáros turisták) igényeinek mind teljesebb kiszolgálását célzó látogatóközpont és szálláshely működik benne.

Az épület, felszereltsége és belső tereinek kialakítása révén ideális helyszíne az erdei iskolás programoknak és különféle táboroknak

Szálláslehetőség:

A szálláshely csoportok, iskolai osztályok, nagyobb létszámú baráti társaságok számára nyújt ideális itt tartózkodást. Az épületben összesen 11 szoba, 10 db 4 ágyas és 1 db 2 ágyas szoba található. Kétszobánként közös fürdőszoba, WC áll a vendégek rendelkezésére.

A vendégek étkeztetését előzetes egyeztetés után egy közeli étterem biztosítja, helyszínre szállítással.
Családok részére minimális főzési lehetőség, illetve egyszerű reggeli elkészítésre alkalmas hely, az étkezőben található mini konyában lehetséges.

Az udvaron szalonnasütésre, bográcsozásra kialakított tűzrakó hely található.


Fertőújlak
GPS: 47 41 30.94 N; 16 50 25.75 E

Tel.: 0036 99 537 520
Fax: 0036 99 537 521
E-mail: fhnpiinfo@fhnp.kvvm.hu
www.ferto-hansag.hu

 

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »