Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

logo

Bemutatóhelyek

Izgalmas és nem minden napi élmények várják a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén lévő bemutatóhelyeken. Érdemes ellátogatni a különböző céllal létrehozott és más-más érdekességeket bemutató interaktív kiállításokra.

Bemutató Majorság – Sarród, Lászlómajor

Látogasson el a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén lévő Lászlómajorba - az Esterházyak egykori majorsági központjába -, ahol kialakításra került egy, a régi magyar háziállatfajtákat bemutató, kiállításokkal fűszerezett új nemzeti parki bemutatóhely, vagy fedezze fel az Öntésmajorban kialakított Hanság Élővilága című kiállításunkat, melynek termeit tablókkal, diorámákkal és bemutató interaktív elemekkel kibővítve, a mai kor elvárásainak is megfelelően adnak tájékoztatást a Hanság élővilágáról. A bemutatott anyag négy teremben, a folyosón és a fogadótérben tekinthető meg. A termek között a Hanság éjszaka aktív állatainak a bemutatóterme, állathangokkal kiegészítve igazi különlegessége a kiállításnak. A további termekben a táj geológiai történetét, talajtanát, a vízrendezések hatásait, a hansági emberek által gyakorolt mesterségeket, valamint a terület flóráját és faunáját mutatja be a kiállított anyag.

GPS: N47º40’01,44”; E16º51’05,72”
Tel.: 00 36 99/371-692
E-mail: laszlomajor@fhnp.kvvm.hu
www.ferto-hansag.hu


Hanság Élővilága Kiállítás - Öntésmajor

Tablók, diorámák és bemutatók interaktív elemekkel kibővítve, a mai kor elvárásainak megfelelően adnak tájékoztatást a Hanság élővilágáról. A bemutatott anyag négy teremben, a folyosón és a fogadótérben tekinthető meg. A termek között a Hanság éjszaka aktív állatainak a bemutatóterme, állathangokkal kiegészítve igazi különlegessége a kiállításnak. A további termekben a táj geológiai történetét, talajtanát, a vízrendezések hatásait, a hansági emberek által gyakorolt mesterségeket, valamint a terület flóráját és faunáját mutatja be a kiállított anyag. Az épület körüli udvaron a hansági gazdasági vasút idejéből megmaradt és megmentett mozdonyok és vagonok mellett régi gőzgépeket láthat az érdeklődő. Az ifjú korosztályok számára további érdekes interaktív kültéri természetismereti játékok segítik a kiállításra szánt idő hasznos eltöltését.

Cím: 9339 Öntésmajor, Rákóczui F. u. 1.
GPS: N47º38’26,80”; E17º02’44,67”
Tel.: 00 36 96/250-334 vagy 00 36 99/537-520
www.ferto-hansag.hu

 • Hírek, aktualítások

  • Bor-Bonbon kóstoló

   Bor-Bonbon kóstoló

   2017 márciusától a Kakasbonbon által szervezett Bor-Bonbon kóstoló programoknak egyéni, előre egyeztetett időpontokban az új Casta Diva étterem ad otthont. »

  • Soproni Tavaszi Napok

   Soproni Tavaszi Napok

   2017. március 14-én veszi kezdetét Sopron kulturális fesztiválja. Közel egy hónapon keresztül komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. »

  • Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Hungary Card vásárlási lehetőség 10% kedvezménnyel

   Honlapunkon található kuponkód árkedvezményre jogosítja mindazokat, akik elektronikus úton kívánnak Hungary Cardot vásárolni. »